Akupunktur og graviditet

Posted by on nov 2, 2012 in Blog | 0 comments

Akupunktur og graviditet

Er akupunktur sikkert for en gravid mor? Ja, selvfølgelig!

Så længe du arbejder med en uddannet akupunktør, kan akupunktur hjælpe med at lindre mange almindelige graviditets gener.

Ødem.

På grund af stigningen i cirkulerende væske i kroppen, er hævelse hyppig særligt i andet og tredje trimester. Væske ophobes i fødder, hænder og ankler, men  ansigtet og  ben kan svulme også. Hævelserne er oftest stærkest ved dagens afslutningen, eller når vejret er varmt. Hvis dine hævelser er så volsomme at du generes dagligt kan det være en god ide med en konsultation hos mig, Vi afklarer naturligvis at ødemerne ikke er tegn på komplikationer i din graviditet.

Vending af en underkrops stilling.

Når en baby tæt på termin vender med numsen ned ad, kan moxa bruges til at vende barnet rundt. Det bedste tidspunkt at gøre dette er mellem uge 34 og 38 i graviditeten. Moxa er en krydderurt (Artemisia vulgaris), der varmer specifikke akupressur punkter på kroppen. Vi kan bruge moxa på Zhiyin (Blære 67) på ydersiden af din lille tå, og dette kan gøre  at barnet vender lige med det samme! Hyppigst behandler jeg dig en gang ugentligt, og du instrueres i hvorledes du selv der hjemme dagligt kan give dig selv en moxa behandling.

Velvære behandling.

Der er et punkt lige under lægmuskel, over den indvendige ankelknoglen, kaldet Zhubin (K9). Dette punkt, også kaldet ‘smuk baby punkt, «kan bruges i slutningen af tredje og sjette måned til at berolige sindet, nedtone angst, og hjælpe dig med at opbygge styrke.

Traditionelt kinesisk er dette punkt bl.a. brugt til at hindre toxiner i at bevæge sig fra mor til barn.

Klargøring til fødsel.

Fra graviditetens 36. uge, kan akupunktur behandlinger administreres ugentligt for at forberede din krop til et rart og effektivt fødselsarbejde. Du øger muligheden for en afslappet krop fri for unødvendig smerte, mens du føder. I fødslen handler det om at dyrke de * gode * veer. Gode effektive veer, der kommer som perler på en snor, der nænsomt åbner din livmodermund og samtidig gør mindre ondt.  Endnu et plus ved effektivt vearbejde er at der oftest følger nogle rigtig gode pauser med. Og ja, vepauserne er naturens gave til den fødende.   Klargøring til fødsels behandlingen hjælper dig også med at slappe bedre af i tiden op til opstarten af fødslen. Akupunktur er velegnet til at gøre netop det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.