Yoga og Graviditet

Posted by on dec 25, 2012 in Blog | 0 comments

Yoga og Graviditet

Yoga og graviditet passer bare rigtig godt sammen. Yoga hjælper dig til at styrke forholdet mellem krop, sind og ånd. Det er en glimrende forberedelse til de fysiske krav  graviditet og fødsel tillægger  din krop , og er et vidunderligt redskab også i dit liv som mor. Yoga kan dyrkes af ALLE.

Yoga giver mental og følelsesmæssig stress relief, ved at berolige dit sind og balancerer dine følelser. Hele tiden lærer yogaen os at seperere os fra følelsernes vold og minde os om at de må gerne være op og ned, følelserne, for inden i er vi ok, og har altid en kerne af ro, balance og velvære.

Det er rart at arbejde med en yogainstruktør som er kendt med graviditetens forandringer i kroppen . Stort set alle øvelser er ok under graviditeten, jeg fraråder dog rygliggende øvelser, der er simpelthen så mange andre muligheder for at opnå de samme reultater, så man kan ligeså godt begrænse tiden i rygleje mest muligt.

God kropsholdning er altid vigtigt, og graviditeten er en god påmindelse til os om at bære kroppen i den størrelse den er, så alle processor, organer og ikke mindst babyen kan få al den plads der er mulig. En god kropsholdning er en af de første ting man vinder ved at dyrke yoga regelmæssigt. Jeg mener faktisk holdningskorrektion i sig selv kan medhjælpe til at mindske en helt flok af de normale graviditets gener. Så stræk dig mod himlen, forestil dig du er forbundet gennem toppen af hovedet til en krog i himlen, Åben din bryst kasse, flyt brystbenet forlæns og skab masser af plads mellem dine skulderblade. Nyd den gode sikre forbindelse mellem begge fødder og moder jord. Slap af, smil, og træk vejret dejligt dybt..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.