Jordemoderi

Hjemmefødsel:

At planlægge en fødsel i hjemmet med en kendt jordemoder er et klogt valg. Det er sikkert og trygt, og er din bedste mulighed for at fødslen forløber spontant og ukompliceret for både mor og baby. Jeg vil med glæde yde fuld fødselshjælp til jeres fødsel, uanset om det bliver en vand eller land fødsel. Vi har tæt kontakt i graviditetens sidste uger og når fødslen går i gang, og I ønsker jordemoder omsorg, kommer jeg og jeg bliver hos jer indtil fødslen er veloverstået og hele familien ( mor, baby, far/mor og evnt. andre børn ) er klar til at være selv. Jeg medbringer alt vanligt fødselsudstyr, også medicin og redskaber til brug ved akutte situationer. Der er ikke særlige krav til hjemmet og det er meget få og billige ting I skal skaffe til fødslen.

  • Hjemmebesøg uge 36:37:39:41, samt akut.
  • Kontinuerlig kontakt mulighed fra uge 37-42, via, sms,mail,fb,telefon.
  • Barselsbesøg dag 1,3 og 6.

Dkr. 23.000,-, halvdelen uge 20, 1/4 uge 32, sidste 1/4 uge 36.

Jordemoder konsultation:

Du kan købe enkelte konsultationer, hvis du fx. lige har noget du trænger til at vende med en uvildig fagperson, eller du kan købe konsultationer til hele graviditeten, og så at sige bruge mig som dit *Jordemodercenter* eller i forbindelse med planlagt hjemmefødsel min. fra uge 36. I konsultationen foretager vi de vanlige jordemoder ting, BT, Urin stiksning, fosterskøn, måler højden på livmoderen og vurderer barnets stilling, men der udover er det dig og din partner der sætter dagsordnen, Jeg kommer gerne med forslag alt efter hvor i graviditeten I er. Vi kan lige nøjagtigt det I har brug for og det kan tage den tid det tar. Konsultationerne kan sagtens foregå i jeres hjem.  En konsultation kan også indbefatte en rask gåtur , man snakker så godt når man går. En jordemoder konsultation varer oftest ca. 1 time, dog vil jeg gerne forberede jer på at uge 37 besøget kan tage et par timer! Udelukkende fordi det bliver hyggeligt og vi vil ha’ en masse at snakke om.
Pr. Konsultation DKR. 650,-

Ved køb af 10; DKR. 5.000,-

Barselspakke: 3 besøg, samt kontinuerlig kontaktmulighed 6 dage: . 2.000,-

 

Graviditets og efterfødsels Yoga:

 

Yoga styrker forbindelsen mellem krop sind og ånd. Yoga er perfekt forberedelse til fødsel, fordi det lærer dig at elske og kende din krop lige nøjagtig sådan som den er. Ved gentagelse af øvelser vil din krop hurtigt selv finde hen til behagelige følelser som nemt kan benyttes under fødslen og i tiden med dit spæde barn. Du kan sagtens lærer dig selv at slappe helt af på komando! Ja, det lyder måske mærkeligt, men sådan er det, og kroppen vil altid helst ha’ det godt. Vi kan lave et yoga program der passer helt til dig og som styrker eller blødgør dig lige der hvor dit behov er størst. Også efter fødslen kan du ha’ fornøjelse af at dyrke yoga i hjemmet, med fortsat fokus på afspænding, ro og balance. Du skal regne med ca. 1 ½ time pr. gang.

DKR. 650,-

Akupunktur behandlinger:

Krops akupunktur kan benyttes til at lindre eller fjerne, helt almindelige graviditets gener, så som, kvalme, hævede ben, bækkensmerter, indslumrings problemer, og den slags. Akupunktur er også rigtig godt til modning af kroppen i ugerne op til fødslen for at fremme at livmoderen kan arbejde effektivt den dag hvor fødslen går igang. Jeg bruger også akupunktur sammen med rebozoen til vending af børn. Efter fødslen kan akupunktur benyttes til mange ting fx. at genopbygge dine jerndepoter og til at afhjælpe en evnt. brystbetændelse, hvis du skulle være så uheldig at få sådan en. Første akupunktur behandling tager altid en time, derefter kan vi klare det på en halv time. Behandlingen kan sagtens foregå hjemme hos dig. Akupunktur som smertelindring under fødslen er også inkluderet i fødselspakken.

Første Behandling: DKR. 420,-

Herefter: DKR: 350,-

Fødselsforberedelse:

 

Fødselsforberedelse er mange ting. Der er hele videns delen som mange af nutidens kvinder sætter stor pris på, og så er der hele den kropslige og mentale forberedelse. Efter et indledende møde kan vi sætte en pakke sammen som passer helt til jer, centreret omkring de redskaber vi vil kunne finde sammen. Det er forskelligt fra person til person hvilken form for fødselsforberedelse der er behjælpelig. Et godt skridt på vejen kunne være at vi, du, den gravide, partneren og jeg mødes et par timer i jeres hjem ca. omkring graviditets uge 35, derefter kan vi se hvor meget mere I føler i har brug for og af hvilken type. Jeg vil også tidligt i graviditeten hjælpe jer med at afklare hvilke øvrige tilbud der findes I jeres lokalområde.
Fødselsforberedelse kan også købes til en gruppe, I skal være minimum fire deltagere og afsætte 3 x 2 timer.

DKR. 2000,- Pr. Person,

Rebozo terapi:

rebozoenRebozo terapien har vi lært af de mexicanske jordemødre fra Maya traditionen. I dele af Mexico er det fortsat helt naturligt at anvende Rebozoen ved hver eneste Jordemoder konsultation. Rebozo er faktisk bare det mexicanske navn for et ca. 1,5 meter langt og 60cm bredt vævet bomulds tørklæde. Rebozoen er et rigtigt godt eksempel på en lavteknologisk behandlings form med stort udbytte og har ingen bivirkninger. Behandlingen kan afhjælpe en hel række fysiske graviditets gener og det er normalt at den gravide efter endt behandling føler velvære og får sig en god nats søvn. Rebozoen kan også benyttes til vending af barnet. En rebozo behandling varer oftest 30 min. Rebozoen bor også fast i min fødselstaske og jeg anvender den gerne under fødslen for en række helt almindelige fødsels events. rebozo brug under fødsel er inkluderet i fødselspakken.

En kombineret konsultation og rebozo terapi: DKR: 650,-
Efterfølgende Rebozo: DKR. 350,-

Graviditets kreativitet: Mavemasker, Tegninger, Fortællinger.

Graviditet og kunst: Har du lyst til at tegne og male ? Udfra dine tegninger af de visualiseringer du gør dig om din kommende fødsel, taler vi og virkeliggør dine drømme. Individuelt eller som par. 2 timer.

Per person: DKR. 1.200,-

Mavemaske: Når du er højgravid, omkring uge 36, er det en sjov og dejlig ide’ at lave en mavemaske. Vi starter med en gibsafstøbning fra kraveben til lyske. Du får den, eller jeg fortsætter arbejdet med en papermache positiv du kan få som varigt minde.

Gips negativ 3 timer; DKR. 1.800,-

Papermache positiv ca. 14 dage. DKR. 6.000,-

Overgangs riter, blessingway, closing:

Graviditet er bare en af livets vigtigste milepæle i en kvinde. Da jeg er uddannet traditionel Kalifornisk jordemoder er jeg indviet i at forestå en Blessingway, et velsignelsesritual, efter Navajo traditionen. Et ritual der manifestere den overgang du er i gang med i forbindelse med at blive mor. I de tidlige 70’ gav de traditionelle Navaho jordemødre, Jordemoder Raven Lang lov til at videreføre traditionen i Kalifornien via jordemødrene der, og således fik jeg det også lært, heldige mig! Du giver mig kontakt til din tætteste veninde eller søster og vi skaber så sammen for dig din Blessingway, Selve ritualet skal foregå når du er ca. 37 uger gravid, vi inviterer kvinderne fra dit nærmeste netværk. I ritualet indgår forskellige traditionelle sange, sammenbinding af os alle incl. barnet indtil det kommer, ændring af din frisure, et fodbad, vi samler vores kvindelige styrke og giver dig blomster og lys, Jeg vil ikke afsløre mere, men jeg lover dig at du vil blive forkælet og føle dig som den helt særlige kvinde du er. Vi vil prise dig fordi du vil bære og føde et barn til vores fælleskab. Ritualet varer ca. 1 1/2  time, herefter spiser vi sammen et måltid mad.

DKR. 3.600,-, Også som gavekort.

Fra Mexico; Closing

Hurrah! Sådan en hel graviditet, fødsel og en forandring på krop og sjæl fortjener en ordentlig lukning. Med rebozoen og de helt tætte veninder samlet, foretager vi et ritual hvor vi virkelig får lukket og samlet din krop igen, således at du kan bevarer dine krafter og resurser til dit morarbejde.

Ritualet varer ca 1 ½ time. Anbefales også til bearbejdning af en traumatisk kompliceret fødsel.
DKR. 1.800,- Også som gavekort.


Mine spæde jordemodersko:

 Mine spæde jordemodersko blev trådt som yogalærer og fødselshjælper i Californien. Efter 30 fødsler på sidelinien, som familiens *advokat* var jeg klar over jeg måtte have en jordemoderuddannelse. Jeg så hvilke muligheder for vækst der er forbundet med graviditet og fødsel, og jeg ville selv være beslutningsdygtig med familierne. Ofte syntes jeg at se familierne servicere systemet og ikke omvendt, jeg syntes der var enorm plads til forbedring. Derfor gik jeg i 3 års mesterlærer som hjemmefødselsjordemoder og senere igen tog jeg den danske 3 årige jordemoderuddannelse.I Danmark har jeg arbejdet som fuldtids jordemoder på Ålborg Jordemodercenter, først som Kendt Jordemoder i Nibeordningen, Derefter som jordemoder i projekt Den moderne Distriktsjordemoder med familier  i Nr. Sundby. Projektet vare et arbejdsmiljøprojekt der så på hvorvidt det var muligt at etablere kontinuerlig jordemoderomsorg og kendthed til en gruppefamilier. Projektet blev etableret positivt, og blev Distriktsjordemoderstillinger poppede roligt op over hele landet herefter. Jeg har arbejdet 6 år som Distriktsjordemoder i Mariagerfjord kommune. Her har jeg sammen med en makker varetaget plejen af 120 lokale familier gennem deres graviditeter og fødsler. Årene på Ålborg Sygehus var gode arbejdsår, med en stor variation af dejlige fødsler, heraf fortsat mange hjemmefødsler rundt omkring i Himmerland og Vensyssel.  Det er et godt årti at være gravid i – og en heldig tidsalder at føde i – familierne har mange muligheder for at skabe lige nøjagtig det setup omkring deres graviditet og fødsel som de ønsker, men har de tiden og muligheden for at få de informationer der gør dem i stand til at designe det perfekte forløb for dem selv ? – Det er godt at få hjælp, og gerne fra en fagperson man har tillid til og føler sig tryg ved, en person der er den samme gennem hele forløbet. Midwife betyder med kvinder, og i USA blev jeg udlært ud fra den filosofi at vi skulle mødre mødrene, så de kunne mødre deres børn! – Og den tanke har jeg lyst til at arbejde videre ud fra……………..